Wikipedia er et fantastisk oppslagsverk som har blitt allemannseie på relativt kort tid. Det er også blitt ett av flere viktige virkemidler i den verktøykassen Oslo kommune har i sin kommunikasjonsvirksomhet.

Varierende kvalitet
Oppslagsverket har fått kritikk helt fra starten i 2001. Kvaliteten har vært varierende, og det har ikke alltid vært mulig å stole blindt på at det som står der faktisk er riktig, rett og slett fordi hvem som helt kan bidra med innhold. Det er ingen fagredaksjon som kvalitetskontrollerer innholdet, slik vi er vant til med klassiske leksikon og andre oppslagsverk.

Fagfolk bidrar
Men nå får vanlige folk – du og jeg – «konkurranse» fra fagmiljøene. I Aftenposten lørdag (15. januar 2011) kunne vi lese at særlig den engelske Wikipedia har blitt en enorm ressurs med høyt faglig nivå. Universitetsprofessorer og forskere leder an dugnaden på mange områder – helt gratis, akkurat som oss andre.

Her hjemme følger fagmiljøene etter. For eksempel kan Aftenposten i samme artikkel fortelle at Norsk Arkitekturportal har lagt inn hele sin leksikalske base inn i Wikipedia i stede for sitt eget nettsted. Hvorfor? ganske enkelt fordi det gir langt mer opperksomhet her, enn på eget nettsted.

På samme måte har en gruppe stipendiater ved Universitetet i Bergen fått akademiske formidlingspoeng ved å skrive artikler i Wikipedia, i stede for aviskronikker.

Wikipedia har med andre ord satt seg, og vil bare bli bedre og bedre. Vi bidrar – bidrar du?

Kilde: Aftenposten, 15. januar 2011

Denne artikkelen er også publisert på oslobeta.wordpress.com

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i sosiale medier og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s