Internkommunikasjon i kommunenorge

BetaTrondheim jobber for tiden med en strategi for internkommunikasjon. De ber om råd, og spør blant annet om det er nødvendig for hver enkelt kommune å lage/ha sin egen strategi for internkommunikasjon, eller om det er mulig å samarbeide om en.

Det er nok ikke nødvendig at hver enkelt kommune/etat skal ha hver sin strategi. De blir neppe veldig ulike. Likevel er det ofte slik at det er selve prosessen som er avgjørende for et godt resultat.

Internkommunikasjon er vanskelig. Jeg tror de som har forsøkt å innføre nye kanaler i sine etater ofte opplever utfordringer. Det som i utgangspunktet er ment som en hjelp og en strømlinjeforming av den enkeltes hverdag fort oppfattes som negativt og “enda en ny kanal å forholde seg til”.

Erfaring fra egen arbeidsplass er at man dessuten må ha en god strategi og en posjon tålmodighet. Undertegnede er kommunikasjonsrådgiver i Bystyrets sekretariat i Oslo kommune. Der brukte vi ca ett år på å få på plass Yammer som redskap i vår internkommunikasjon .

Yammer har blitt en suksess i sekretariatet, men det har ikke vært enkelt, og det har ikke kommet av seg selv.

Men vi må ikke gi opp, og vi må heller ikke “leve med informasjonsflommen”, men det er ikke sikkert at svaret på utfordringene er elektroniske kanaler. Ikke-elektroniske møteplasser og en styrt internkommunikasjon kan være et svar.

Internkommunikasjon skal ikke nødvendigvis skal “slippes fri”. Man bør tenke mål og virkemidler i internkommunikasjon, på samme måte som i ekstern kommunikasjon

Les om BetaTrondheims arbeid med internkommunikasjon

Denne artikkelen ble først publisert som en kommentar til en artikkel på BetaTrondheim. Den ble også publisert på oslobeta.wordpress.com

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kommunikasjon, sosiale medier, strategi og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s