Råde legger ned Facebook

Råde kommune har besluttet å stenge sin Facebookside med virkning fra 15. juli. Begrunnelsen er at Rådmannen ser det vanskelig å se hva som er politiske utspill, og sortere ut disse, da det kan føre til utilsiktet sensur av ytringer. Kommunestyret ber derfor «[…] rådmannen om å revidere sin policy for bruk av Facebook for å sikre et klarere skille mellom kommunal informasjon og politiske utspill»

Råde legger sin Facebooksatsing på is til det nye kommunestyret har behandlet kommunens reviderte kommunikasjonsstrategi.

Det er synd at en kommune føler seg tvunget til å stenge en kommunikasjonskanal mellom kommunen og dens innbyggere. Kommunennorge har i sin alminnelighet for få funksjonelle kanaler for god 2-veis symmetrisk kommunikasjon og innbyggerdialog. Man har ikke råd til å miste noen av de få man har.

Begrunnelsen for beslutningen synes også litt underlig, selv om det er uhyre viktig å både forstå og se skillet mellom politikk og administrasjon. Det er likevel slik at disse to, for en kommune, henger nøye sammen. Det bør være et mål for en kommunen å synliggjøre sammenhengene mellom det tjenestetilbudet kommunen har og politiske beslutninger som ligger bak. Det er også her innbyggerdialogen må finne sted – i grenselandet mellom politikk og administrasjon.

For den enkelte borger er det ikke viktig å forstå skillet, så lenge man ser sammenhengen. Men for administrasjonen er det viktig å se skillet mellom politikk og administrasjon. Nøytralitet og uavhengighet er grunnleggende prinsipper for administrasjonens tillit – både overfor og fra politikere, men kanskje særlig i forhold til borgerne.

Og nettopp av denne grunn er det positivt at Råde tar en fot i bakken og sørger for en god og gjennomtenkt strategi for kommunikasjon i kanaler som Facebook. Det i seg selv er med på å øke kommunens tillit i befolkningen til at den tar kommunikasjon og innbyggerdialog på alvor.

Dette innlegger er også publisert på oslobeta.wordpress.com

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i sosiale medier og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s